MIKOR éRDEMES FELVILáGOSíTANI A GYERMEKET? DR. HEVESI KRISZTINA A MESéLJ, ANYUKáM! PODCASTBEN VáLASZOLT A KéRDéSRE

A Mesélj, Anyukám! legújabb adásában egy minden szülő számára rendkívül fontos és megdöbbentő témát dolgoztunk fel. A vendégünk dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológus volt, aki többek között a gyermekek egészséges szexedukációjáról beszélt. Arról is szó esett, hogy miként érdemes felkészíteni a gyermekeket az interneten megjelenő szexuális ragadozók, pedofilok behálózása ellen.

Sajnálatos módon egyre több olyan esetről hallani, ahol egészen kicsi korban (óvodás vagy általános iskola alsó tagozat) valamilyen módon hozzáférnek pornográf tartalmakhoz. Nem ritka, hogy a látottakat utána el akarják játszani, sőt az is előfordulhat, hogy fel is veszik egymást. A témáról dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológust kérdeztük.

Dr. Hevesi Krisztina többek között arról beszélt, hogy mikor érdemes a gyermeket felvilágosítani. Elmondása szerint ennek az időtartama sajnos nagyon hamar eljön, mivel az óvodában mindig van egy olyan kislány vagy kisfiú, aki a hozzájut ilyen jellegű tartalomhoz, és ezzel a tudásával akar népszerű lenni, vagy éppen csak érdekesnek találta, és meg akarja osztani a többiekkel. Ezáltal pedig a felvilágosítás folyamata tulajdonképpen kikerült a felnőttek kezéből, hiszen a gyermekek előbb találkoznak az ilyen jellegű tartalmakkal, mint ahogyan az otthon szóba kerülne.

A teljes beszélgetést itt hallgathatod meg!

Itt is megnézheted:

2024-04-26T16:15:03Z dg43tfdfdgfd