Életmód

Trending:


A közkedvelt kutyafajtát Frankensteinhez hasonlítja tenyésztője

A designer kutyafajtáknak, vagy helyesebben, kutyatípusoknak jó néhány éve divatja van. Hivatalosan ők is ugyanolyan keverékek, mint bármelyik másik nem fajtatiszta kutya, ugyanis az FCI (Nemzetközi Kinológiai Szövetség) nem ismeri el őket. Mégis néha még drágábban kelnek el ezek a kölykök, mint a fajtatiszta kutyák. Miért? Mert cukik, rengeteg influenszernek és divatosnak tűnni akaró embernek ilyenjei vannak. A poo-k és a doodle-k fénykorát...


Megoldhatták a világ egyik leghíresebb festményének rejtélyét

A Mona Lisa mögötti tájról van szó.


Innen tudhatod, hogy eredeti Michael Kors táskád van-e, vagy átvertek

Manapság a Michael Kors táskáknak is szép számmal akadnak meglepően jó hamisítványai, éppen ezért érdemes egy fokkal nyitottabb szemmel járni. Most segítünk neked abban, hogy csakis eredeti terméket vásárolj!


4 csillagjegy, akinek sok idő után megoldódnak a pénzügyi gondjai: igazi gazdagság vár rájuk

Néhány csillagjegy egy nagyon nehéz időszakot fog hamarosan lezárni, aminek következtében végre megoldódnak a pénzügyi gondok is!


4 étteremben dolgoztam, be kell vallanom: soha, de soha ne kérd ezt az italodba

Na jó, ezek tényleg nagyon rémesek!


6 csillagjegy, akit nagy szerencse ér a következő napokban

Ezekre a csillagjegyekre nagyszerű napok várnak a májusi újholdnak köszönhetően.


Döbbenetes dolgot vettek észre a Katalin hercegnéről készült fotón

Ha kíváncsi vagy, hogy hányas méretű Katalin hercegné lába, akkor nagy talányba fogsz botlani!


6 dolog, amire minden étkezőnek szüksége van

Nem számít, hogy a családi ebédek központja, vagy csupán akkor használod, amikor vendégek érkeznek hozzád. Az étkező berendezése kulcsfontosságú. Fusd végig az alábbi listát, és győződj meg arról, hogy valamennyi alapvető eleme megtalálható-e a tiédben is.


Hogyan keressünk élelmet az erdőben

A vadon élő táplálékszerzés gyakorlata a vadászó-gyűjtögető korszakba nyúlik vissza. Jóval a szervezett mezőgazdaság megjelenése előtt a korai emberek életben maradásának egyetlen módja volt, hogy a természetben megtalálják a táplálékot. Ennek során az önfenntartás úttörői számos ehető növényt, levelet és virágot azonosítottak, amelyeket ma is használnak azok, akik szeretnek táplálékot keresni és a vadon élő táplálékot az évszázados szokások szerint elkészíteni. Valójában az ilyen fajta élelemszerzés népszerűsége az elmúlt években felfelé ívelt. Alapvető fontosságú annak helyes meghatározása, hogy mit lehet megenni. Ha hajlandóak vagyunk az erdőbe merészkedni, hogy megkeressük a betevőt, ezek a gyakran fellelhető élelmiszerek várnak ránk: gyümölcsök, levelek, növények és gombák. A gyűjtögetés nem csak az egészséges testmozgást szolgálja, hanem az anyatermészettel való kapcsolódás tökéletes módja. Ebből a cikkből, megtudhatod, hogyan kell az erdőben táplálékra lelni. Kattints, és válassz a vadon fellelhető ételek listájáról.


Megrongálták a vaginát ábrázoló festményt

Kalapács, sav és leves is szerepel a műtárgyak ellen fordított fegyverek között.


Deszkából ácsolt szívek és sztárszékek

Sokféle hűség van, nemzethűség, házastársi hűség, kutyahűség…


A 20. század meghatározó művészeti mozgalmai

A 20. századi művészet kaleidoszkópos vásznán minden ecsetvonás a lázadásról, az innovációról és a kifejezésre való töretlen törekvésről mesél. Egész mozgalmak robbantak ki, hogy az ideálokat minden lehetséges módon életre lehessen hozni. A művészet évszázada az absztrakt alkotás, a performansz felemelkedését és az alkotói határok szétzúzását eredményezte. Érdekel? Kattints erre a galériára, hogy megtudd, mely művészeti irányzatok váltak kiemelkedővé a 20. században.


Diéta helyett ez a legfontosabb dolog hányás és hasmenés esetén

Kisgyerekes szülők jól tudják, hogy a bölcsiből és oviból nemcsak cuki rajzokat, kézműves alkotásokat és ezernyi emléket hoznak haza a kicsik, hanem legalább annyi fertőzést is. A hányással és hasmenéssel járó betegségek nagyon gyakoriak, és a legrosszabb bennük, hogy általában az egész családot leterítik. Mutatjuk, milyen tippek segítenek a túlélésben és a mielőbbi gyógyulásban.


Mutatjuk a legszebb és legdivatosabb menyasszonyi cipőket a 2024-es szezonra

Egyik szebb, mint a másik!


Alig ismersz magadra szülés után? 6 tipp a leggyakoribb bőr- és hajproblémára

A szülés utáni időszak minden nőt megvisel: a hormonális változások következtében fura dolgokat produkál a tested, alváshiányban szenvedsz, a lelked kavarog, ráadásul egy alapos hajmosásra is alig jut időd. Szakértő segítségével számba vettük a leggyakoribb terhesség utáni bőr- és hajproblémákat, és meg is kerestük rájuk az optimális megoldásokat.


10 csodás európai úti cél, ha nem szereted a zsúfoltságot

Ezeken a helyeken legalább olyan jól érezheted magad, mint a slágercélpontokon, csak tömeg nélkül.


Minden lakásban fellelhető, mégsem tudjuk, hogy emiatt haldoklik a wifink

Magunkat látjuk benne, de nem bennünk van a hiba.


Két krumpli kering körülötte, és még élet is lehetett rajta

Elképesztő titkokat rejtegethet előlünk a Mars.


Migrén: Mi Ez És Hogyan Kezelhető?

Összefoglalás Súlyos lüktető fájdalom, általában a fej egyik oldalán tapasztalható. Tünetek Gyakran hányinger, hányás és extrém hang- és fényérzékenység kíséri. A migrénes epizódok hatástalanok lehetnek. → Gyakori kezelési lehetőségek → Az orvosának felteendő kérdések Okok Migrén úgy gondolják, hogy a változások szintje az agy vegyi anyagok bizonyo...


10 szett, amit minden stílusos nő viselni fog májusban

A májusban már pont az a jó, hogy egyre sűrűbben kell a nyáriasabb darabok után nyúlni. Íme egy kis outfitinspiráció!


TISZA X AZAHRIAH: hamarosan droppol az év magyar sneaker kollabja

Két napig lesz csak kapható.


Miért látjuk azt, ami nincs?

Agyunk könnyen becsapható, és az egereké is.


Rossz szülői berögződések amiket ideje abbahagyni

Szülőként arra törekszel, hogy a lehető legjobb legyen a gyerekeid számára. Előfordulhat azonban, hogy bizonyos dolgok többet ártanak, mint használnak, és lehet, hogy nem is veszel róla tudomást. A gyerekek elkényeztetésétől a következetlenségig, amikor fegyelmezzük őket, mindannyian hibázunk olykor. Ha azonban teljesen tudatában vagy ezeknek, akkor tudsz változtatni a rossz mintákon. Készen állsz tehát, hogy leküzd rossz szülői szokásaidat? Kattints az alábbi galériára.


Tényleg veszélyes a babára a kenguru? Ezt mondja a szakértő

Hordozni jó, hordozva lenni is jó, de nem mindegy, milyen eszközzel és hogyan tesszük. Miért hördül fel az internet népe, ha egy kengurus babát (és anyukát) lát? Milyen tévhiteket kéne elfelejteni a babahordozással kapcsolatban? Kotroczó Katalin baba- és kisgyermek hordozási tanácsadóval beszélgettünk a témáról.


13 növény, melyet májusban is elültethetsz

Nem vagy még elkésve, ha most jutottál el odáig, hogy csodaszép virágokkal és ízletes zöldségekkel ültetnéd tele a kertedet, esetleg gondosan nevelt palántáid most értek meg a kihelyezésre. Összeszedtük, mely növényeket érdemes májusban kiültetned.


Sigmund Freud sötét (és ellentmondásos) oldala

Sigmund Freud talán a világ legismertebb pszichológusa. Munkája forradalmi, a 20. század egyik legnagyobb elméje volt, de elméletei nagy vitákat váltottak ki. Élete során felfelé ívelő harcot vívott a pszichológiával kapcsolatos archaikus attitűdök ellen. Manapság a nőkről és a szexuális fejlődésről alkotott elméleteit széles körben hiteltelenítik. Gyakran nevezték „a történelem leleplezett orvosának”. Hibáitól függetlenül ő volt a felelős egy egész gondolati iskola létrehozásáért, amely ma is befolyásolja a modern pszichológiát. Kattints a galériára, hogy megismerd a pszichoanalízis alapító atyjának életét és munkásságát.


Vigyázzon, mit reggelizik: ezek az ételek könnyen mérgezést okozhatnak

Reggelente számos olyan fogás kerülhet az asztalunkra, amelyekkel ha nem vigyázunk, könnyen ételmérgezést kaphatunk.


Ez az öt legegészségesebb fűszer a világon

Garantáltan fellélegezhetünk a lista láttán, ugyanis csupa remek ízesítő szerepel rajta.


5 reggeli, amivel nem érdemes kezdened a napot: sokan egészségesnek hiszik őket

A reggeli a nap legfontosabb étkezése – tartják sokan, és ez valóban igaz is, hiszen az egésznapos energiaszintünket ezzel az étkezéssel alapozzuk meg elsősorban. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen ételeket fogyasztunk el ebben időszakban. Mutatjuk is, melyeket nem ajánljuk napindítónak!


5 dolog, amitől egy férfi fülig szerelmes lesz egy nőbe

Van pár dolog, ami azonnal megdobogtatja a férfiak szívét a kapcsolat kezdetén!


Ikonikus gyermekkori élmények, amelyek a mai gyerekeknek kimaradnak

A modern technológiai fellendülés teljesen megváltoztatta mindennapi életünket. Ez azt is jelenti, hogy a gyerekek többé nem fognak megtapasztalni bizonyos tevékenységeket, mint például a papírtérkép használata vagy a tékából való filmkölcsönzés. A következő galériában emlékezzünk néhány olyan klasszikus gyermekkori élményre, amelyeket a mai gyerekek valószínűleg soha nem fognak megtapasztalni.


A legjobb filmek, ha egy kis szórakozással töltenéd az anyák napját

Anyaként számtalan olyan pillanattal szembesülhetünk az életünk során, melyek regénybe vagy akár filmbe illő jelenetekkel érnek fel. Ezért nem is véletlen, miért olyan közkedvelt téma az anyaság, hogy jól csináljuk-e, annak minden szépségével és nehézségével együtt. Anyák napja alkalmából most összegyűjtöttük a kedvenc anyasággal kapcsolatos filmjeinket, hogy te is biztosan találj köztük kedvedre valót. Előre szólunk, a zsepiket készítsd be...


A pasid csillagjegye rejtett dolgot árul el a személyiségedről és a kapcsolatotok jövőjéről

Megismerkedtél valakivel, és bár nem tudod megmagyarázni miért, de már az első pillanattól fogva elképesztően vonzódsz hozzá? A titok a pasik csillagjegyében rejlik!


6 trükk, aminek egy férfi sem tud ellenállni, soha

Vesd be ezeket a trükköket és többé nem tud majd másra gondolni a srác, csak rád!


Multitaskingoltak, kiégtek, és most elballagtak: Z generáció a Covid árnyékában

Egyedi kihívásokkal szembesült ez a generáció, meg is lett a böjtje.


Ez a furcsa szokás utalhat korai demenciára

Alapvetően a legrettegettebb betegségtípus az időskori memóriavesztés. Ennek egy formája a frontotemporális demencia, melynek jellemzője az olykor egészen megszállott, ismétlődő viselkedés, ez pedig egy friss kutatás szerint sok esetben elsősorban az étkezési szokásokban jelenik meg.


Bórkóstolás kezdőknek: így érdemes nekiállni

Az amatőr borkedvelőknek állítottunk össze egy listát a borkóstolásról.


Ezeket a gyümölcsöket sose fogyaszd elalvás előtt: alvászavarhoz és hízáshoz vezethet

Lassan itt a nyár, ennek örömére pedig egyre több friss, szezonális gyümölcsöt fogyaszthatunk. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy mely gyümölcsöt mikor fogyasztod el, és természetesen az sem, hogy mennyit eszel belőle. Mutatjuk is, melyek azok, amelyek alvászavart is okozhatnak, és hízáshoz is vezethetnek, ha túl későn fogyasztod őket.


A tökéletes bodzaszörp titka: így lesz a legfinomabb

Idén a szokásosnál korábban virágzik a bodza, még 1-2 hétig élvezheted a fehér virágtányérokkal borított bokrok látványát és illatát. Mennyei íze azonban egész évben veled lehet, ha szörpöt készítesz belőle! Most eláruljuk, milyen trükktől lesz a legfinomabb.


Heti horoszkóp május 13-19.: az Ikrek a sarkukra állhatnak valakivel szemben, a Szüzek tudatosan tervezik a jövőjüket

A csillagok május közepére is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát elolvasnod a heti horoszkópodat!


Reggeli, déli, esti kávé: a pillanatnyi hangulathoz igazított íz

A kotyogós másra jó. Egyre több konyhában van már automata kávégép, aminek használatával szinte bárki baristává válhat és lenyűgözheti vendégeit is. Az általunk tesztelt kávégép ezt biztosan tudja, sőt, még többet is!


Hihetetlen, hogy 86 évesen is bevállalt egy ilyen vad trendet a színésznő

Jane Fonda bátran mondott igent az idei év egyik nagy visszatérőjére és milyen jól tette!


Ezek a nők a múlt szexszimbólumai voltak, így néznek ki most - akkor és most fotók!

Egykor őket tartották a világ legjobb nőinek. Mutatjuk, hogyan változtak az évek alatt a múlt szexszimbólumai!


9 film, ami ragyogást hoz az életedbe

Van vidámság, de szatíra és horror is: ezek a legjobb napfényes filmalkotások.


7 tipp a spóroláshoz, amire sosem gondoltál volna

Mindenkinek mást jelent a takarékoskodás, ráadásul van, aki túltolja, más pedig nem elég hatékony.


Ha valódi kutatókból nem tudnak bábot csinálni, a bábjaikból csinálnak kutatót

Először csak kávézgatni hívják, végül a lelkével fizet.


Előtte-utána: ennyit dob a külsőn egy új, rövidebb frizura

Ha egy kicsit felfrissítenéd a külsődet, a hajad átalakítása tűnhet igazán kézenfekvőnek. Ezek a fotók bizonyítják, hogy néha megválni a hosszú tincsektől a legjobb ötlet!


8 szerencsehozó növény, ami boldogságot hoz életedbe

Szeretnéd bevonzani a boldogságot otthonodba? Akkor varázsold be a szerencsét a házadba a szerencsehozó növények segítségével! Ezek a növények nemcsak szépek és a lakás ékei, de szerencsét és boldogságot is hoznak az életedbe. Megmutatjuk, melyek ezek a különleges növények.


Véget érhet a fehér kenyér üldöztetése

Viszlát, teljes kiőrlésű vekni?