RéMISZTő, MENNYIRE SZENNYEZETTEK A LEGNéPSZERűBB GYüMöLCSöK éS ZöLDSéGEK

Tudományosan bizonyított tény, hogy zöldséget és gyümölcsöt enni NAGYON egészséges - feltéve, ha odafigyelünk arra, hogy előbb alaposan megtisztítsuk őket.

Az egészséges életmód egyik legfontosabb alapszabálya az, hogy igyekeznünk kell minél több zöldséget és gyümölcsöt enni – viszont, egyáltalán nem mindegy, HOGYAN tesszük azt. A kutatások ugyanis azt bizonyítják, hogy a zöldségek és a gyümölcsök gyakran tele vannak szennyeződésekkel, illetve növényvédő szerekkel, szóval, ha nem tisztítod meg őket alaposan, az elfogyasztásuk sajnos többet árt, mint használ.

Egy nonprofit amerikai szervezet, az Environmental Working Group évről évre rangsorolja azokat a nem biotermékeket, amelyek esetében a leginkább fennáll a peszticidek, más néven növényvédő szerek jelenlétének veszélye – tudod, ezek azok az anyagok, amik távol tartják a kártevőket a zöldségektől és gyümölcsöktől. Márpedig a vizsgálatok olyan kockázatokkal hoztak összefüggésbe egyes peszticideket, mint a vetélések, születési rendellenességek, továbbá a gyermekek tanulási, illetve fejlődési zavara.

Tehát, amennyiben zöldségeket és gyümölcsöket vásárolsz, a tisztításuk előtt ÉS után moss alaposan kezet, és ne felejtsd el jól átöblíteni a vágódeszkát, az edényeket is. Engedj az általad vásárolt élelmiszerekre hideg vizet a mosogatóban, aztán papírtörlővel (vagy egy tiszta kefével) töröld jól át, hogy megszabadulhass minden nem kívánt szennyeződéstől, majd szárítsd fel róluk a vizet tiszta papírtörlővel.

És akkor most jöhet a lista a leginkább szennyezett zöldségekről és gyümölcsökről?

2024-04-20T09:43:59Z dg43tfdfdgfd