Életmód

Trending:


Nem csak a melegtől lesz kellemetlen a testszag: ételek, amelyek rontanak a helyzeten

Közeledik a nyár, lassan beköszönt a tikkasztó meleg, ez pedig sajnos azzal is együtt jár, hogy egyre jobban fogunk izzadni a hőségben. Meglepő, de az, hogy milyen a tested illata, többek között attól is függ, hogy milyen ételeket eszel. Bizony vannak olyan élelmiszerek, amelyek nem feltétlen az illatozásodat szolgálják, sőt kifejezetten kellemetlenné teszik a testszagot. Mutatjuk is, melyek ezek!


Ezen a májusi napon nagy változás jön mindenki életébe: készülj fel már most

Mindenki megérzi majd ennek hatásait, úgyhogy nem árt már előre felkészülni ezekre!


Ne vegyen Picassót olcsóér'!

Kilencvenmillió hamisítványt találtak az eBayen.


A férfiaknak lehetőségeik, a nőknek kötelezettségeik vannak?

Sajnos máig az az uralkodó nézőpont a társadalmon belül, hogy a férfinak lehetőségei, a nőnek kötelességei vannak. Még a modern kultúra is elég egyértelműen jelöli ki az egyes nemek szerepét és feladatait. Az egyéni életstílusok ettől azonban merőben eltérőek lehetnek. A témáról a népszerű Apapara blog és közösségi oldal szerzője, Szél Dávid tanácsadó szakpszichológus elmélkedik.


Ezek az egyes csillagjegyek szerencseszámai: mutatjuk, melyeket építsd be mindennapjaidba!

Lépj be a csillagok birodalmába, és fedezd fel a rejtélyes kapcsolatot az asztrológia és a szerencseszámok között! Cikkünkben felfedjük a csillagjegyek szerencseszámait, hogy megtudd, mit sugall a sorsod a születési dátumod alapján, és mely számokkal lehet szerencséd!


6 különleges, ám kevésbé ismert jótékony gyümölcs

Ha gyümölcsről van szó, mindenkinek a klasszikus téli kedvencek, így az alma, banán és a mandarin, illetve a nyári vitaminbombák, például az eper, a málna vagy az ananász jut eszébe. Pedig mégis mennyi olyan egzotikus másfajta gyümölcs van, ami bár kevésbé elterjedt és ismert, mégis valódi ízbomba, és igen jótékony hatású is lehet a szervezetre nézve!


Honnan tudhatod, ha gaslightingolnak

A gaslighting sajnos nagyon gyakori jelenség, és nagyon kegyetlen. Lényegében az érzelmi manipuláció egy formája, melynek során az ember fokozatosan megkérdőjelezi a másikat a saját emlékezetében, észlelésében vagy ítéletében. Különösen szörnyű dolog valakivel szemben, különösen akkor, ha bizalmi kapcsolatban állunk vele.Vess egy pillantást a galériába, hogy megtudd, milyen jelei vannak a gaslightingnak, és hogyan kell kezelni.


Bórkóstolás kezdőknek: így érdemes nekiállni

Az amatőr borkedvelőknek állítottunk össze egy listát a borkóstolásról.


17 csodás szárazságtűrő virág, ha spórolnál a locsolással

Szeretnél spórolni a locsoláson, de azért jó volna gyönyörűen virágzó, zöldellő kertben gyönyörködni? Nem lehetetlen! Mutatjuk, milyen szárazságtűrő növényeket érdemes ültetned.


10 szuper aszalt gyümölcs egészségünk védelméért

Az aszalványokat általában nem olyan sűrűn emeljük le a boltok polcairól, mint a friss gyümölcsöket vagy a különböző édességeket. Pedig ezt igen rosszul tesszük, hiszen mindamellett, hogy nagyon finomak, tele vannak hasznos tápanyagokkal és nagyon jó hatással lehetnek a szervezetünkre nézve.


Deszkából ácsolt szívek és sztárszékek

Sokféle hűség van, nemzethűség, házastársi hűség, kutyahűség…


4 zodiákus, akinek május 11-én véget ér egy 15 éve tartó átok: óriási boldogság vár rájuk!

Rengeten nehézségen mentek keresztül ezek a csillagjegyek, ám most véget ér számukra egy 15 éve tartó átok!


Két krumpli kering körülötte, és még élet is lehetett rajta

Elképesztő titkokat rejtegethet előlünk a Mars.


Hivatalos: Ezt tartják minden idők legszebb esküvői ruhájának - több tízezer szavazat érkezett

Az emberek többsége szerint a hírességek esküvői ruhái közül ez a 10 darab az univerzum legszebbje. És te mit gondolsz?


Toplista: A 10 legjobb tengerparti nyaralóhely Európában 2024 nyarára

Még nincs ötleted hová utazzatok a nyáron, de az biztos, hogy Európán belül tervezitek Összegyűjtöttük a kontinens legszebb tengerpartjait!


Ezeknek a rossz szépségápolási szokásoknak kell búcsút inteni

Általános tévhit, hogy a hibátlan megjelenéshez mindannyiunknak végtelen mennyiségű időt, pénzt és energiát kell befektetnünk. A valóságban azonban vannak bizonyos egyszerű változtatások, amelyekkel javíthatjuk általános megjelenésünket. A lényeg a rossz szokások felszámolásáról szól, amelyek nem tesznek jót nekünk. Nézd meg ezt a galériát, hogy megtudd, mely rossz szépségápolási szokásoknak kell búcsút intened.


A 20. század meghatározó művészeti mozgalmai

A 20. századi művészet kaleidoszkópos vásznán minden ecsetvonás a lázadásról, az innovációról és a kifejezésre való töretlen törekvésről mesél. Egész mozgalmak robbantak ki, hogy az ideálokat minden lehetséges módon életre lehessen hozni. A művészet évszázada az absztrakt alkotás, a performansz felemelkedését és az alkotói határok szétzúzását eredményezte. Érdekel? Kattints erre a galériára, hogy megtudd, mely művészeti irányzatok váltak kiemelkedővé a 20. században.


10 sztár, aki mesébe illő Vera Wang esküvői ruhában mondta ki a boldogító igent

Vera Wang neve már teljesen összefonódott az esküvői divattal: ő diktálja a trendeket. Nem véletlen, hogy a sztárok is vele terveztetik meg esküvői ruháikat. Most mutatjuk a 10 legszebbet!


Sigmund Freud sötét (és ellentmondásos) oldala

Sigmund Freud talán a világ legismertebb pszichológusa. Munkája forradalmi, a 20. század egyik legnagyobb elméje volt, de elméletei nagy vitákat váltottak ki. Élete során felfelé ívelő harcot vívott a pszichológiával kapcsolatos archaikus attitűdök ellen. Manapság a nőkről és a szexuális fejlődésről alkotott elméleteit széles körben hiteltelenítik. Gyakran nevezték „a történelem leleplezett orvosának”. Hibáitól függetlenül ő volt a felelős egy egész gondolati iskola létrehozásáért, amely ma is befolyásolja a modern pszichológiát. Kattints a galériára, hogy megismerd a pszichoanalízis alapító atyjának életét és munkásságát.


4+1 dekortipp, amivel hamisítatlan nyári hangulatot varázsolhatsz a kertbe

Nyáron élvezzük csak igazán a kertet, az erkélyt és a bulikat a szabad ég alatt. Olyan ötleteket szeretnénk most megosztani veletek, melyekkel még szórakoztatóbbá tehetitek a kinti időtöltést. Éljen a nyár!


Reggeli, déli, esti kávé: a pillanatnyi hangulathoz igazított íz

A kotyogós másra jó. Egyre több konyhában van már automata kávégép, aminek használatával szinte bárki baristává válhat és lenyűgözheti vendégeit is. Az általunk tesztelt kávégép ezt biztosan tudja, sőt, még többet is!


Házi ablaktisztító 2 perc alatt: jobb, mint a bolti

Környezettudatosabban szeretnél élni és ennek megfelelően takarítani az otthonod? Készíts házi ablakmosót!


Nemcsak beszélgetnek, de lehet, hogy látnak is a növények

Alaposan félreismertük őket.


Májusi outfitlista: 10 szett, amit minden stílusos nő visel a hónapban

A májusban már pont az a jó, hogy egyre sűrűbben kell a nyáriasabb darabok után nyúlni. Íme egy kis outfitinspiráció!


Ez az, amit minden férfi hallani akar a párjától: te mondod neki?

Elvárás, hogy a férfi bókoljon a nőnek, de vajon fordtva nem lenne ugyanekkora igény az elismerő szavakra? Dehogynem. Elmondjuk pontosan milyen bókokkal érdemes elhalmozni a férfiakat.


Mi már tudjuk a boldog élet titkát, most el is áruljuk

Az álmok igenis megvalósíthatók.


6 testalkattal kapcsolatos öltözködési szabály, amit ideje végre felrúgni

Tény, hogy a mi előnyös és mi nem, még mindig egy fontos kérdéskörnek számít, ha öltözködésről van szó, viszont néha érdemes kicsit átlépni a "határokon", főleg, ha jól érzed magad az adott ruhadarabban!


Kijött a toplista: ezek a világ legveszélyesebb kirándulóhelyei

Sokan választják a nyugalmas és könnyű kirándulások helyett, az izgalmasabb expedíciókat.


Ikonikus gyermekkori élmények, amelyek a mai gyerekeknek kimaradnak

A modern technológiai fellendülés teljesen megváltoztatta mindennapi életünket. Ez azt is jelenti, hogy a gyerekek többé nem fognak megtapasztalni bizonyos tevékenységeket, mint például a papírtérkép használata vagy a tékából való filmkölcsönzés. A következő galériában emlékezzünk néhány olyan klasszikus gyermekkori élményre, amelyeket a mai gyerekek valószínűleg soha nem fognak megtapasztalni.


Birkapörköltek, ha találkoznak az Omszki-tó partján

Előtte múltidézés és húsleves.


Elképesztő vár rejtőzik Magyarországon, őrjítő szépsége van

Ismét megmutatjuk, miért érdemes egy kirándulás alkalmával hazánk várait megcélozni!


Ezek a nők a múlt szexszimbólumai voltak, így néznek ki most - akkor és most fotók!

Egykor őket tartották a világ legjobb nőinek. Mutatjuk, hogyan változtak az évek alatt a múlt szexszimbólumai!


A legjobb fehérjeforrások vegetáriánusok számára

Legyen szó egészségügyi, állatjóléti vagy vallási okokról, egyre többen választják a vegán vagy vegetáriánus étrendet. A Táplálkozástudományi és Dietetikai Akadémia 2016-ban arra az álláspontra jutott, hogy a gondosan megtervezett vegán vagy vegetáriánus étrend minden tápanyagot biztosíthat az egészséges élethez. A vegánok és a vegetáriánusok számára azonban a tervezés fontos része a megfelelő mennyiségű fehérje fogyasztása. Ha a vegán vagy vegetáriánus étrend elfogadásán gondolkodsz, nézd meg ezt a galériát, ahol ötleteket találhatsz a napi fehérjeszükséglet kielégítésére. Egyes felsorolt élelmiszerek teljes értékű fehérjék, vagyis megfelelő mennyiségben tartalmazzák mind a kilenc aminosavat, amelyekre az emberi szervezetnek szüksége van. A többi felsorolt elem a hiányos fehérje, hangsúlyozza a kiegyensúlyozott étrend szükségességét.


Fogadjunk, hogy nem tudja, honnan erednek ezek a szavak

Pedig mindennap használjuk őket.


Az önfeledt art deco időszakába röpít az Iparművészeti Múzeum kiállítása

A budapesti tárlaton az 1920-30-as évek divatja és életmódja tárul elénk a pesti társaságim életen keresztül. View on euronews


Egyáltalán nem mindegy, mit eszünk vizsga előtt

Felerészben ezen múlhat a siker.


Katie Holmes bemutatja: ha nyárra csak egy új cipőt vennél, akkor ez legyen az

Szinte már alig vártuk, hogy Katie Holmes újabb stílustippel örvendeztessen meg minket.


Előtte-utána: ennyit dob a külsőn egy új, rövidebb frizura

Ha egy kicsit felfrissítenéd a külsődet, a hajad átalakítása tűnhet igazán kézenfekvőnek. Ezek a fotók bizonyítják, hogy néha megválni a hosszú tincsektől a legjobb ötlet!


Meghan Markle lélegzetelállító szetteket viselt Nigériában: Diana hercegné előtt is tisztelgett velük

Néhány részlettel Diana hercegné előtt is igyekezett tisztelegni.


A csillagjegy, akinek nehézségei adódnak májusban

Ezek a csillagjegyek nem fogják szeretni az újholdat májusban.


Kicsinálja a bélrendszert ez az új fajta édesítő

A cukornak manapság számos alternatívája létezik, azonban érdemes ügyelni rá, hogy pontosan mit választunk és mennyit fogyasztunk belőle.


A 10 leghűségesebb kutyafajta

A kutya az ember leghűségesebb barátja – szokták mondani, és ez az állítás jócskán igaz is a kutyára, hiszen a kutyatartók életének mindennapjaiban folyamatosan jelen van, általa megnyugvásra lelhetünk, olykor kiönthetjük neki szívünket, és még akkor is csodálattal néz ránk, ha egy ritka rossz napunkon borzasztó kedvünkben talál. Röviden mindig számíthatunk rá – már, ha lehet így fogalmazni. De vajon melyek a leghűségesebb kutyafajták?


9 dolog, amit a pasik csak akkor csinálnak, ha nagyon szerelmesek

Sokszor nehéz különbséget tenni vonzalom és igaz szerelem között, pedig óriási különbség van a kettő között, ami a férfiak esetében még inkább igaznak mondható.


Ez az öt legegészségesebb fűszer a világon

Garantáltan fellélegezhetünk a lista láttán, ugyanis csupa remek ízesítő szerepel rajta.


Miért látjuk azt, ami nincs?

Agyunk könnyen becsapható, és az egereké is.


6 csillagjegy, akit nagy szerencse ér a következő napokban

Ezekre a csillagjegyekre nagyszerű napok várnak a májusi újholdnak köszönhetően.


Napi horoszkóp május 15.: a Mérlegek mindennél jobban vágynak egy bizonyos dologra, a Skorpiókat valaki választás elé állítja

A hét közepén is izgalmas üzenetek várnak, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!


Évek óta hármas kapcsolatban élek: barátom és barátnőm is van, mert így vagyok boldog

Az én kapcsolatom nem egy kísérlet és nem is egy trend, ez a valóság.


Elárulja az életkorát, ahogy a telefonján pötyög

Cikkünkben eláruljuk, hogy melyik féle pötyögés milyen korosztályra jellemző.


TISZA X AZAHRIAH: hamarosan droppol az év magyar sneaker kollabja

Két napig lesz csak kapható.