A LEGJOBB FILMEK, HA EGY KIS SZóRAKOZáSSAL TöLTENéD AZ ANYáK NAPJáT

Anyaként számtalan olyan pillanattal szembesülhetünk az életünk során, melyek regénybe vagy akár filmbe illő jelenetekkel érnek fel. Ezért nem is véletlen, miért olyan közkedvelt téma az anyaság, hogy jól csináljuk-e, annak minden szépségével és nehézségével együtt. Anyák napja alkalmából most összegyűjtöttük a kedvenc anyasággal kapcsolatos filmjeinket, hogy te is biztosan találj köztük kedvedre valót. Előre szólunk, a zsepiket készítsd be magad mellé, mert a sírás szinte garantált.

Azt tudtad, hogy az anyák napját világszerte ünnepeljük, de nem mindenhol május első vasárnapjára esik? Norvégiában például február második vasárnapján, az Amerikai Egyesült Államokban és Ausztriában május második, Finnországban és Svédországban pedig május utolsó vasárnapján tartják.

Miért szeretjük annyira az anyasággal kapcsolatos filmeket?

Jókedvre derítenek

Akár anya vagy, akár nem, valakinek a gyermekeként biztosan te is tudsz azonosulni jó pár szülő-gyermek helyzettel vagy konfliktussal. Sok esetben pedig nem is a saját, hanem a másik fél szülei, tehát egy anyós vagy após kerülnek reflektorfénybe a filmekben, amelyek ugyancsak számos vicces vagy akár keserédes helyzetet szülhetnek.

Felnyitják a szemünket

Legyen az egy hétköznapinak tűnő probléma, vagy egy igazán nehéz és feszültséggel teli szituáció, a témában megszólaló filmek akár választ is adhatnak a benned is felmerülő fontos kérdésekre. Sőt, abban is segíthetnek, hogy egy másik szemszögből, vagy egy tőled szokatlan helyzetben vizsgáld az adott kérdést, mint például a mostohaszülők mindennapjai, vagy azoknak az apáknak az élete, akik elvesztették feleségüket és gyermekük anyját.

Erőt adnak

Biztosan te is érezted már úgy, hogy nem vagy elég jó, vagy inkább az számít ritkaságnak, ha a nap végén tényleg igazán jó szülőnek érzed magad. Pedig a nehézségek zöme, amelyekkel anyaként nap mint nap szembesülünk, hidd el, hogy mások életében is ugyanúgy előfordulnak. Erre világíthat rá, és ezáltal adhat erőt egy-egy jól sikerült filmalkotás.

Ha kíváncsi vagy rá, hogy szerintünk melyek a legjobb anyák napi filmek, nézd végig őket a galériában!

Forrás 1., Forrás 2.

2024-05-05T06:39:06Z dg43tfdfdgfd