5 TIPP, AMIVEL LáTVáNYOSAN ELHALVáNYíTHATOD A STRIáKAT MéG A NYáR ELőTT

A striák ellen nincs tökéletes megoldás, de vannak olyan különféle módszerek, amik segíthetnek kiegyenlíteni a bőrtónusbeli különbségeket.

A striák sok nő életében jelen vannak, és bár egy részüket abszolút nem zavarja a létezésük, addig mások viszont egyfajta mumusként gondolnak rájuk, amiket jobb gondosan rejtegetni a külvilág elől, pedig ma már számos megoldás létezik arra, hogy ezek a bőrelváltozások halványabbak legyenek.

Mitől alakulnak ki a striák?

A genetika mellett, a hirtelen súlyváltozások, a serdülőkorban bekövetkező gyors növekedés és a várandósság is szerepet játszik a striák kialakulásában, amik olyan területen jelenhetnek meg, mint a karok, a combok, a hát, a fenék, a mell vagy a has. Mindez egy teljesen természetes és normális reakció testünk részéről a változásokra, ezek a kezdetben lila vagy vörös, idővel gyöngyházas fehér színű csíkok bár maradandóak és nem tüntethetők el teljesen, de bizonyos módszerekkel eredményesen elhalványíthatók.

Következzen 5 tipp, amivel látványos javulást érhetsz el a striák terén!

1. Az étel, mint csodaszer

Az E- és C-vitaminban, illetve a cinkben gazdag ételek fogyasztása elősegíti a kollagén képződését, ami hatással van a bőr egészségére is. Ezért érdemes az avokádót, a különféle bogyós gyümölcsöket, a kelkáposztát és az olajos halakat is felvenned a menüsorba. Illetve számos étel külsőleg is csodákra képes, többen az uborkából és a citromléből készült főzetre esküsznek, amit felkenve mindössze 10 percig kell csak a problémás bőrfelületen hagyni. Mások pedig szimplán csak tojásfehérjét tesznek a striákra, mert a benne lévő fehérje feszesíti a bőrt és ez hosszú távon javíthat ezen bőrelváltozás állapotán.

2. Bőrradírozás

A gyengéd, rendszeres bőrradírozás segíthet eltávolítani az elhalt hámsejteket és elősegítheti a bőr regenerálódását, ami javíthat a striák állapotán. Nincs más dolgod, mint az általad választott készítményt körkörös mozdulatokkal bemasszírozni az érintett területeken, akár radírozókesztyűvel vagy testkefével is kiegészítheted ezt a rutint, de figyelj arra, hogy ne csináld túl erősen, mert azzal csak tovább ártasz a bőrödnek. Természetesen van pár olyan házi hámlasztó módszer is, ami sokaknál látványos javulást eredményezett, ilyen a cukor, a szódabikarbóna, a só és a kávé, amik olajjal vagy vízzel összekeverve pontosan úgy működnek, mint egy bőrradír. Egy dologra azonban mindig figyelj: ne ess túlzásba! Hiszen a túlhámlasztástól a bőr kiszáradhat.

3. A NIVEA Luminous630 Even Skin Tone testápoló termékek

A NIVEA termékei kiegyenlítik a bőrtónusbeli különbségeket és segítenek csökkenteni a striák, láthatóságát, valamint kifejezetten hatékonyak a sötét foltokra és pigmentfoltokra. A Luminous630 termékeknél azonban fontos megemlítenünk azt, hogy nem kombinálhatók egymással, viszont szinte biztos, hogy a két új termék közül valamelyikben megtalálod a neked leginkább tetsző megoldást. A NIVEA Luminous630 Even Skin Tone Testápoló olaj-szérum rendszeres használatával segít csökkenteni a régebbi striák láthatóságát, illetve rendszeres használat és masszázs alkalmazásával megelőzhetők az új striák kialakulása. Közvetlenül a szérum felvitele után a bőr 48 órán keresztül puhává és simává válik. Az első látható eredmények akár 2 hét után jelentkeznek. Míg a NIVEA Luminous630 Even Skin Tone Testápoló krém hatékonyan csökkenti a napfény okozta sötét foltok és pigmenfoltok, valamint a striák láthatóságát. Ezen kívül azonnal és intenzíven táplálja a bőrt, illetve 48 órán át tartó hidratáló hatással is bír.

4. Víz, víz, víz

Sok sztár, amikor szépségtitkairól mesél általában a vizet sem hagyja ki a tuti tippjei közül, és nem is csoda! Számos esetben tényleg az egyik legjobb csodaszer, hiszen nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a külső ápolás mellett a belső hidratálás is nagyon fontos. A megfelelő mennyiségű víz fogyasztása kulcsfontosságú a bőr egészségének szempontjából, hiszen elősegíti annak regenerálódását.

5. Fekete tea

Az ételek külső alkalmazása mellett van akinek a fekete tea és só keverékéből készült gyógyír vált be a leginkább, melynek folyamatos használata segíthet elhalványítani a striákat.

Kattints tovább és nézd meg, hogy igazából hogyan is kellene használni néhány népszerű szépségápolási terméket!

2024-05-07T02:23:51Z dg43tfdfdgfd